CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

2009. november 5., csütörtök

A hét témája: Mosható tisztasági betét

Egy egészséges nő élete során kb. 10 000 db tampont vagy betétet használ el.

A betétek vattából, farostból és cellulózból készülnek, ezt veszik körül szintetikus réteggel, ami többnyire polietilén vagy polipropilén. Ez az anyag gátolja a szellőzést és elősegíti a gombák kialakulását, továbbá évszázadok alatt bomlik csak el. A tamponok szintén szintetikus anyagból készülnek. Mindkettőt fehérítik, legtöbbször klórral, sőt akadnak illatosított változatok is. A csomagolásról nem is beszélve, ami szintén műanyag.

Tehát 10 000 db vegyszerrel kezelt műanyag csomagolású szintetikus anyagot tartalmazó "eszközt" dobunk el életünk során, ezzel jelentősen terhelve a környezetünket.

Akik szeretnének környezettudatosabban élni, egyre több lehetőséget találhatnak az eldobható betét és tampon helyettesítésére, ami mégiscsak kényelmesebb, mint a tradicionális eszközök, melyeket néhány évtizeddel ezelőtt még minden nő használt.

Az egyik ilyen lehetőség a mosható betét. Tisztasági betét változatát bárki könnyedén elkészítheti otthon egy kis maradék flanel anyagból.

Néhány kedvcsináló fotó.




Ügyesebbeknek egy szabásminta.

Kevésbé ügyeseknek néhány beszerzési lehetőség:

Mosható betétekről bővebben itt olvashattok.





1 megjegyzés:

Unknown írta...

Üdv! Engem érdekelnének ezek a mosható betétek, mivel már régóta vadászom rájuk, de eddig még magyar oldalt nem találtam, ahonnan rendelni lehetne. Az is jó lenne, ha esetleg lenne valaki, aki varr ilyeneket és árulná.
A mamami fórumon nézelődtem, de ott már elakadt a téma, sokan várnak a rendeléseik megvarrására...
Ha van ilyenről infótok, kérlek, írjatok a kiraly.viki33@gmail.com-e-mail címemre!

Köszi!

Viki :)

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...