Recept 1936-ból!
Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 cs. sütőpor
20 dkg zsír/tejmentes margarin
kevés só
6 dkg cukor
½ citrom leve
növényi tej (helyettesíthető vízzel)
gyümölcsíz
Behintéshez:
cukor
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A sütőport a liszttel elvegyítjük, azután a zsírral (tejmentes margarinnal) elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a többi anyagot és annyi tejjel (vízzel) gyúrjuk össze, hogy könnyű tésztát kapjunk.
Késfoknyira kisodorjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, közepébe kis gyümölcsízt teszünk, egyik felét a másikra hajtva tepsibe rakjuk és közepes tűznél világos sárgára sütjük.
Még forrón vaníliás cukorral kevert porcukorban meghempergetjük.
Megjegyzés: porcukor helyett egyik felét csokimázba is márthatjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése