CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

2012. február 20., hétfő

Vaníliás félhold (tej, tojás nélkül)

Vaníliás félhold tej és tojás nélkül
Recept 1936-ból!



Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 cs. sütőpor
20 dkg zsír/tejmentes margarin
kevés só
6 dkg cukor
½ citrom leve
növényi tej (helyettesíthető vízzel)
gyümölcsíz
Behintéshez:
cukor
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
A sütőport a liszttel elvegyítjük, azután a zsírral (tejmentes margarinnal) elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a többi anyagot és annyi tejjel (vízzel) gyúrjuk össze, hogy könnyű tésztát kapjunk.
Késfoknyira kisodorjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, közepébe kis gyümölcsízt teszünk, egyik felét a másikra hajtva tepsibe rakjuk és közepes tűznél világos sárgára sütjük.
Még forrón vaníliás cukorral kevert porcukorban meghempergetjük.

Megjegyzés: porcukor helyett egyik felét csokimázba is márthatjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...