Hozzávalók:
200 g búzaliszt
50 g S.i.n.l.a.c-por
125 g tejmentes margarin
50 g baracklekvár
100 g piros színű jam (eper vagy málna) - lévén, hogy ezek allergének, én ezt is baracklekvárral csináltam
Elkészítés:
- az alapanyagokból linzertésztát készítünk: a lisztet, S.i.n.l.a.c-port összekeverjük, a margarint és a baracklekvárt (50 g) beletesszük és folyadék hozzáadása nélkül sima tésztává gyúrjuk
- a tésztát 1 óráig pihentetjük, majd belisztezett deszkán 5-6 mm vastagságig nyújtjuk és egyforma körlapokat szaggatunk belőle (nagy pogácsaszaggatóval vagy pohárral)
- a tésztalapok felének közepén kör alakú "ablakot" készítünk (mini pogácsa szaggatóval vagy pl. feles pohárral)
- a lapocskákat előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük, amíg jól átsülnek és megbarnulnak (vigyázat, pillanatok alatt megég)
- a kihűlt teli lapokat a jammal megkenjük és az ablakos lapokkal lefedve vaníliás cukorral megszórva tálaljuk
Megjegyzés1: ne ijedjetek meg, nem lesz szép fehér a színe, mint a cukrászdában készült linzernek, kicsit koszos hatása lesz a S.i.n.l.a.c-tól és a tésztába kevert baracklekvártól.
Megjegyzés2: mivel a tésztában az enyhén édes S.i.n.l.a.c-poron kívül nincs édesítő, ezért ajánlott édesebb fajta lekvárral készíteni vagy egy kis cukrot adni hozzá.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése