- 125 g étcsokoládé (min. 65 %-os kakaótartalmú)
- 125 g vaj
- 2 tojás
- 150 g kristálycukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 75 g finomliszt
- csipet só
- 200 g krémsajt
A vajat az étcsokival vízgőz felett összeolvasztjuk, félretesszük hűlni. - A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt vajas csokit.
- A sót és a lisztet is beleöntve simára keverjük a tésztát.
- A massza felét sütőpapírral kibélelt tepsibe (kb. 27 x 18 x 3 cm-esbe) öntjük, beborítjuk a vékony szeletekre vágott sajttal és rásimítjuk a maradék tésztát úgy, hogy teljesen elfedje a sajtszeleteket.
- 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk (légkeverésen) kb. 17 percre. Közben folyamatosan ellenőrizzük, akkor jó, amikor a teteje már megszilárdul, a belseje pedig puha és nedves marad.
- A recept eredete a NoSalty.
2012. február 20., hétfő
Krémsajtos brownie
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése