CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

2009. október 18., vasárnap

A klub

A Nyíregyházi Babaklub megalakult, volt már találkozónk is, van levelezőlistánk, de még nem írtuk le miről is szólna a tevékenysége.

Elsősorban szeretnénk egy helyet, ahol a babák együtt játszhatnak, a mamák pedig kötetlenül beszélgethetnek, szórakozhatnak, kikapcsolódhatnak. Természetesen nem csak anyukákat várunk. Jöhetnek apukák, nagyszülők, testvérek is.

Találkozóinknak lenne témája, előre egyeztetett dolgokról tartanánk beszámolókat, mondanánk el tapasztalatainkat, a résztvevő 120 centinél magasabbak így bővíthetnék ismereteiket, míg az aprónép szórakozik.


Próbálunk környezettudatos életmódot folytatni, igyekszünk megismerni, újra felfedezni dolgokat, amelyekkel minél kevésbé ártunk a környezetünknek. Például mosható pelenkák, öko tisztítószerek, bio élelmiszerek, stb.

A helyes hordozást, és a hordozásból fakadó előnyöket szeretnénk megismertetni mindenkivel. Lehetőséget biztosítunk hordozóeszközök kipróbálására, kölcsönzésére.

Várandós kismamáknak segítségünk felkészülni a szülésre, és az újszülöttel kapcsolatos teendőkre. Beszélünk orvosokról, kórházakról, szülésznőkről, otthonszülésről, stb.

Megosztjuk szoptatási tapasztalatainkat egymással, így segítve azokat, akiknek nehézségeik adódnak.

Babaneveléssel, ápolással kapcsolatos könyvek kölcsönzését lehetővé tesszük.

Alternatív gyógyászattal kapcsolatos ismereteinket megbeszéljük.

Szeretnénk szakértő előadókat hívni különböző témákban, majd megvitatni, kipróbálni, feldolgozni az előadáson elhangzottakat.

A felsoroltakon túl persze bármilyen gyerekekkel, szülőkkel, házassággal, óvodával, iskolával kapcsolatos dologról beszélhetünk kötetlenül, szabadon. Jó időben sétálhatunk, saját kezünkkel használati tárgyakat, ajándékokat készíthetünk, barátságokat köthetünk, egyszóval kiszakadhatunk a négy fal közül, és minket érdeklő témákról beszélgethetünk hasonló gondolkodású anyukákkal.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Kedves Babaklub, Anyukák, Babák!

Ma alkalmam nyílt megismerkedni veletek, kislányommal Noémivel istenien éreztük magunkat! Máskor is ellátogatunk.
Köszönjük az élményt!

Üdvözlettel:
Fné Barbara!

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...