A receptet Tündi küldte, a forrás a NoSalty.
hozzávalók 8 főre
- 1 kg lilahagyma
- 5 dkg vaj
- 3 ek balzsamecet
- 3-4 dl marha alaplé
- 1,5 dl vörösbor
- 1 púpos kk méz
- 1/2 kk kakukkfű
- 1/2 kk keményítő
- só
- bors
elkészítés
- A megtisztított hagymát félbevágjuk, majd a félbevágott részeket a levelek hosszanti irányában négybe vágjuk. A hagymát egy nagy serpenyőben a felhevített vajon megfonnyasztjuk.
- Amikor a hagyma megfonnyadt, akkor a mézet hozzáadjuk, és 1-2 percig kevergetjük, hozzáadjuk a balzsamecetet, és jól összekeverjük.
- Megszórjuk kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk, felengedjük a vörösborral.
- Lassú tűzön főzzük a hagymát, és apránként hozzáadjuk az alaplevet. Az alapléből tegyünk félre 1 dl-t, amibe elkeverjük a keményítőt. Amikor a hagyma megpuhult (kb. 1 óra) hozzáadjuk a keményítős alaplevet, és további 15 percig főzzük.
- A hagymalekvár akkor főtt meg, amikor a hagyma teljesen puhára főtt, és lekvár állagú lesz.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése