CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

2010. december 17., péntek

A buli

Nagyon jól sikerült a karácsonyi klubtalálkozó, köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttetek!
Csodálatos évet zártunk, hálás vagyok a sok támogatásért, jókedvért mindannyiótoknak.


Kívánok nektek szeretetben, egészségben, babakacagásban és hordozásban bővelkedő Új Évet!

Szeretettel:
Rami


Köszönöm az elküldött recepteket Livinek!

Csokis muffin

Hozzávalók:
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 ½ kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 5 dkg apróra vágott étcsokoládé
- 1 tojás
- 1/2 csomag vaníliás cukor, vagy 1 kávéskanál vaníliaaroma
- 10 dkg barnacukor
- ½ dl olaj
- 2 dl tej

Összekeverem egy nagyobb tálban a kétféle lisztet, a sütőport a szódabikarbónát és a
csokoládét.
Másik edényben kikavarom a tojást a vaníliás cukorral, a barnacukorral, az olajjal és a tejjel,
ha már sima, hozzáöntöm a lisztes-csokis keverékhez. Fakanállal összekeverem.
200 fokon kb. 20 percig sütöm. 10-12 muffin lesz belőle (formától függ).

Mézes pogácsa

Hozzávalók:

50 dkg liszt
20 dkg méz
10 dkg cukor
2 tojás sárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés citromhéj
kevés fahéj
10 dkg vaj, vagy margarin

A tetejére (megkenni):
- 1 egész tojás
- tejföl

Az olvasztott mézbe beletesszük a margarint, ha elolvadt, akkor a többi hozzávalót is

hozzákeverjük. Lehetőleg este kell összeállítani és másnap (reggel) sütjük. ½ cm vastagra

kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk tetejére diót, vagy mandulát nyomunk, majd a

pogácsákat tejfölös tojással megkenjük. Takarékon, felsőlángon kell sütni.

Sütőtökös fánk (innen)

Hozzávalók:
490g liszt
2 cs sütöpor
1 tk fahéj
½ tk gyömbérpor
¼ tk szerecsendió
1/8tk szegfüszeg

225g cukor
42g margarin
1 tojás
2 tojássárgája
1tk vanilia aroma
1 ek joghurt
285g sütötök *

Olaj a kisütéshez



* A sütötököt mossuk meg, vágjuk négy felé és kanállal szedjük ki a magját. 175 fokon alufólia alatt 30-40 perc alatt megsütjük. Ha a fogpiszkálót könnyen áttudjuk szúrni, akkor kész van. Kihülés után lehúzzuk a héját és pürésítjük.


Elkészítés:
1. Az elsö 6 hozzávalót egy tálban összekeverjük.
2. A vajat a cukor felével krémesre verjük. Utána egyenkét adagoljuk hozzá a többi cukrot, tojást - és tojássárgákat, aromát, joghurtot és sütötököt.
3. Legvégül a lisztes keveréket keverjük hozzá. 3 órára letakarva hütjük a hütöben.
4. A tésztát lisztes felületen átgyúrjuk és kb. 5mm vastagra nyújtjuk.
5. Két különbözö méretü szaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk a köröket.
6. Alacsony lángon, lassan kisütjük a fánkot.



Itt pedig következzenek a képek:




















































0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...