CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

2010. augusztus 31., kedd

Névnapok

Nagyon-nagyon boldog névnapot kívánunk Hanga babának! Élete első névnapja, biztosan csodásan telik. :) Sok puszi tőlünk!


Névnapja alkalmából szeretnénk köszönteni Erikát is, millió puszi a klub nevében. :)


2010. augusztus 21., szombat

Bababörze!

Holnap várunk benneteket a Bababörzén!!! :)
Katt ide.

A 30. klub :)

Hihetetlen, de már itt tartunk, most volt a 30. klubtalálkozónk.
Megint nagyon sokan eljöttek, még a csillárról is lógtunk. Végre csatlakoztak hozzánk Virágék is az ikrekkel, akiket már nagyon vártunk. A gyerekek aránya: 90%-ban csecsemők, 10%-ban totyogók voltak jelen.
Meghívott előadónk Duljánszki Erika védőnő-szociálpedagógus volt, akitől lebilincselően érdekes előadást hallhattunk mindarról, ami bennünket érdekelt. Szó esett szoptatásról, oltásokról, hozzátáplálásról, tévhitekről és fontos részletekről. Azt hiszem, mindannyiunk nevében beszélek, ha azt mondom, nagyon tartalmas délelőttön vehettünk részt.














2010. augusztus 18., szerda

A KLUB

Igen,így csupa nagybetűvel,mert megérdemli.Nagyon örülünk,hogy sikerült rátalálni,mert anno Hannával zenebölcsin kívül nem nagyon volt ilyen hely.Ez pedig azért jóval több mint egy kis rumbatök rázás és tapsi-tapsi-jó,persze kell ez is és Rami mindig tesz róla,hogy ne maradjon el a János bácsi fűrészel és a Csiga-Biga jazzes változata,ami azért valljuk be nem sok zenebölcsibe halható.Azért nagyot fogok mosolyogni,ha Hannám vagy Benedekem majd az oviba ezt a feldolgozást fogja előadni.:))



De ezen kívül mindig van valami téma,amit több kevesebb sikerrel ki tudunk tárgyalni,persze ha az édes kismanók nem harsogják túl a mamikat ami persze általában sikerül is nekik,de hát így van ez jól.
Lehetőség van kipróbálni a gyönyörű hordozókat,szebbnél szebb kendőket,segítség is akad mindig,megtudjuk beszélni kinek milyen tapasztalata van egyikkel másikkal.Én például,hiába próbáltam már 2 meitait, 2 kendőt még mindig nem tudok dönteni.De ilyenkor jön segítségül akár Rami vagy Zsuzsa és elmondják,hogy bizony tényleg ki kell tapasztalni,melyik a legkényelmesebb nekünk.-pedig ha enyém lenne a lottó 5-s akkor biztos külön szobában sorakozna a sok gyönyörű kendő:)))-de mivel kölcsönözni mindig lehet,így nem is kell annyira elkapkodni a vásárlást.




kötéseket nem nézni,tanfolyam folyamatban:)))
A mosható pelusok pedig egy külön fejezet,mert itt már nem a régi jó textilpelusokról van szó,amit anyáinknak még ki kellett főzni,vasalni-ezer puszi Nekik ezért-hanem itt is olyan választék van,hogy nem győztem kapkodni a fejem,és gyorsan beleszeretni,és nagyon kis idő alatt sikerült magam meggyőzni,hogy bizony jobb helyen van egy puha POP-IN AIOba a Benedekpopó,és gyors fejszámolást végezve még jobban is járunk anyagilag,a sok zöld erdő pedig megmaradhat unokáinknak.Szóval a pelus beszerzés is folyamatban...



És a legfontosabb,amiért képes vagyok minden csütörtök reggel kicsit korábban összekapni magam, az az,hogy Hanna nagyon szereti.Jó,persze mindig van egy kis balhé,egy erősebb ölelés,egy kis adide-nem adom-még jó hogy csak egy kisebb raktár van tele játékokkal.De aztán szent a béke,és végül mindenki boldogan,mosolygósan megy haza.Na de így szocializálódnak a gyerekek-és szerintem MI Anyukák is-és amíg ezt ilyen remek társaságban tesszük hétről hétre addig ebből csak jó dolgok jöhetnek ki.





És végül mindezért egy nagy KÖSZÖNÖM illeti meg Ramit és Férjét,hogy lelkesen,szabadságot nem kímélve is hozzák a bőröndöt,megpakolva kincsekkel.

a csiga, a biga:)


babaklub

Mi voltunk az elsők, akik megérkeztek:) Kicsit nehéz kilogisztikázni a megérkezést, autóból kiszállást. Kristófot kivettem, mentem az első ajtóhoz Zalánért, Kristóf kilőtt, elrohant. Utánakiabáltam - nagyon megijedtem - és aranyosan visszafordult. Megfogta a kezem, és így sétáltunk be a klubba.. Zalán a másik kezemben a dögnehéz autósülésben. (Visszafelé Zalán elöl kendőben, Kristóf kezemben - olyan felkarom van, mint egy konyhásnéninek :/ )

Túl azon, hogy rengetegen voltunk - mondhatom, hogy szokás szerint? -, hogy ismét voltak új anyukák és gyerekek, és még több visszatérő, a Nemzetközi Babahordozó Hétre fotók készültek a hordozásról. A fotómodellek a klubos anyukák, babák és hordozók voltak. Itt lehet gyönyörködni:)

Zalán szokásosan jól viselte a klubozást: aludt és evett és aludt.

Kristóf pedig most hamarabb felengedett, rohangált és trambulinozott. Hiszti - igazi, földönfekvős-üvöltős - is volt, mikor jöttünk haza. De muszáj volt, egyrészt majd éhenhaltam, másrészt Kristófnak aludnia kell legkésőbb délben, különben elviselhetetlenül nyűgös lesz.
Hogy mindenki milyen jólérezte magát, bizonyíték, hogy dél elmúlt, mikor hazajöttünk, és mindenki más ott maradt!!

Jah, a csúcs: 3 szólamban a "Csigabiga gyere ki". Király:) Különösen a dzsesszes rész.

2010. augusztus 17., kedd

KELET RUHABÖRZE 2010.aug.22-én!!!

Először Nyíregyházán PRÓBAHORDOZÁS!

„Parkolj és Hordozz!”

A Kelet-Ruhabörzén bemutatkozik a Nyíregyházi Vasutas Babaklub, rengeteg hordozóeszközzel és lelkes anyukákkal. Parkold le nálunk a babakocsit és sétálj a börzén úgy, hogy a babád mei tai-ban, hordozókendőben utazik, hozzád bújva!
Itt a jó alkalom, hogy szakképzett oktató segítségével kipróbáld a babahordozás csodálatos élményét. Várunk szeretettel!

A Börzéről bővebben:

KELET RUHABÖRZE!!! Cool
/Baba, gyerek és felnőttruhák börzéje!/
Időpont:2010.aug.22. vasárnap 08:00-15:00-ig
Helyszín: Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő Csarnok, Géza utca
Asztaljegyváltás/infovonal: 06/30-611-5447
Cool
Kiknek szól a KELET Ruhabörze?
Bárkinek!
A pocakos kismamák itt be tudják szerezni a terhességgel és baba születésével kapcsolatos kelengyét, mint kismamaruhákat, babaruhácskákat, kiságyat, babakocsit, hordozót, autósülést,első játékokat, stb...
A nagyobb gyerekeket nevelő családok esetében megtalálhatóak a jó minőségű, sokszor márkás és a bolti ár töredékéért árusított ruhák, cipők, játékok, taneszközök, sportszerek, stb...
Egyre erősebb az árukészlet az iskolás, tini és felnőtt korosztály számára. Nekik külön próbafülkét biztosítunk a ruhák próbálására.
Az aug-i börzén fókuszban az ovi,-iskolakezdés!!!
A pelenkás, szopós kisbabákat szoptatós-pelenkázós helyiséggel várjuk.
Amíg a szülők vásárolnak, nézelődnek, próbálgatnak, addig a gyermekeket ingyenes prógramokkal várjuk, mint arcfestés, játszóház, kreatívsarok, színpadi programok.
Várunk téged is családoddal együtt!

Meghívó

Sziasztok!

Szeretnélek benneteket meghívni az eheti klubba. :-)

Időpont: augusztus 19. (csütörtök), 10 óra.
Helyszín: Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár Társalgója (Nyíregyháza, Toldi u. 23.)

A hét témája: Az igény szerinti szoptatás.

A hét előadója: Duljánszki Erika védőnő-szociálpedagógus.

Program:

10:00 Érkezés után bemutatkoznak a klub tagjai.

10:10 Beszélgetés Duljánszki Erikával szoptatásról és minden másról.

11:00 Az egymásra hangolódás jegyében felcsendül néhány dalocska és mondóka, pl.:Csacsi húzza, Pista bácsi fűrészel, Borsót főztem, Süss fel Nap, Lóg a lába, Csip-csip csóka, Sima út,Csika csika,Kerekecske, Cini-cini muzsika, Érik a dinnye, Kipp-kopp kalapács...

11:30 Baba-mama torna.

Miután megbeszéltük a megbeszélnivalókat, kipróbáltuk a kipróbálnivalókat, szabad foglalkozás következik, játékkal, kendősimogatással.

A hordozóeszközök és a mosható pelenkák kipróbálhatók, kölcsönözhetők, akárcsak a könyvek és a hordozóeszközök. A hordozóeszközök kölcsönzésekor 10.000 Ft letétet kérünk, amit természetesen visszaadunk, amint visszakaptuk a hordozót.

Beugró: 500 Ft családonként.

Egészséges finomságot hozni nem kötelező, de mindig örömmel fogadják a picik.
Mi friss limonádéról gondoskodunk, természetesen nádcukorból és bio citromból készül majd.

Gyertek el Ti is és töltsetek el velünk egy kellemes délelőttöt!

Várunk benneteket szeretettel!

A 29. klub

Szinte már megszokott, hogy rekkenő hőség, kánikula van, ezzel együtt is rengetegen eljöttek a klubba. Hatalmas hangzavar volt, a gyerekek mindenfelé másztak, szökdécseltek, bukdácsoltak, gurultak. Három új klubtagot is üdvözölhettünk körünkben, természetesen három új gyerkőccel egyetemben. Nagy örömünkre régi jó debreceni különítményünk is befutott. Hanna duettben csúszdázott Totival, ami emlékezetes lett a jelenlévők számára... Énekeltünk, mondókáztunk, beszélgettünk az "ellenszellentésről", sajnos a hangzavar miatt a legtöbben így értelmezték az "Ellenszélben" elnevezésű témánkat, de sebaj! A kendők, hordozók megint elvándoroltak egy-egy családhoz, reméljük, örömmel használják majd jövő hét csütörtökig.

Itt pedig következzenek a képek, amelyek beszédesebbek minden szónál:






















2010. augusztus 11., szerda

Babaúszás

Nagyszerű hírünk van!
Elindul a Nyíregyházi Babaklub babaúszás tanfolyama. Sokan jeleztétek, hogy igény lenne rá és örülnétek, ha lenne ilyen lehetőség: most megadatott. Oktatónk Hamzáné Paszternák Andrea, aki megszeretteti a vizet az apróságokkal.
Nagyon klassznak ígérkezik, mindenképpen figyelemreméltó lehetőség a kisbabák számára. A helyszín a Hotel Pagony, ahol igényes, tiszta, idilli környezet vár bennünket. Remek családi program, érdemes kipróbálni.
A Kalovits-Programról és a babaúszásról ide kattintva olvashatsz.

Minden héten
péntekenként, 9:45-10:30 között úszunk! Csatlakozzatok Ti is!

Meghívó

Sziasztok!

Szeretnélek benneteket meghívni az eheti klubba. :-)

Időpont: augusztus 12. (csütörtök), 10 óra.
Helyszín: Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár Társalgója (Nyíregyháza, Toldi u. 23.)

A hét mozgásformája: Könnyű női torna kismamáknak és anyukáknak, Gajdán Edit aerobik oktatóval. Polifoam, szőnyeg van, törölközőt, kényelmes ruhát hozzatok magatokkal.
A hét témája: Ellenszélben - Kötődő nevelés és a kritika.
A hét hordozóeszköze: a most érkezett Zara Terracotta hordozókendő.

10:00 Érkezés, bemutatkozás után bemutatkoznak a klub hordozóeszközei.

10:30 Az egymásra hangolódás jegyében felcsendül néhány dalocska és mondóka, pl.: Csacsi húzza, Pista bácsi fűrészel, Borsót főztem, Süss fel Nap, Lóg a lába, Csip-csip csóka, Sima út, Csika csika, Kerekecske, Cini-cini muzsika, Érik a dinnye, Kipp-kopp kalapács...

11:00 Baba-mama torna.

11:30 Eszmecsere a hét témájáról.

Miután megbeszéltük a megbeszélnivalókat, kipróbáltuk a kipróbálnivalókat, szabad foglalkozás következik, játékkal, kendősimogatással.
A hordozóeszközök és a mosható pelenkák kipróbálhatók, kölcsönözhetők, akárcsak a könyvek és a hordozóeszközök. A hordozóeszközök kölcsönzésekor 10.000 Ft letétet kérünk, amit természetesen visszaadunk, amint visszakaptuk a hordozót.

Beugró: 500 Ft családonként.
Egészséges finomságot hozni nem kötelező, de mindig örömmel fogadják a picik.
Mi friss limonádéról gondoskodunk, természetesen nádcukorból és bio citromból készül majd.

Gyertek el Ti is és töltsetek el velünk egy kellemes délelőttöt!
Várunk benneteket szeretettel!

2010. augusztus 9., hétfő

iwiw

Létrehoztunk egy iwiwes klubot. Csatlakozzatok! :-)
Katt ide.

2010. augusztus 7., szombat

A 28. klub

Hatalmas buli volt az eheti klub... Rengetegen voltunk, több mint 30 ember gyűlt össze a Vasutas Társalgójában. Igyekeztünk mindent belezsúfolni a rendelkezésre álló időbe, énekeltünk, mondókáztunk, beszélgettünk a háztartási trükkökről, mosható pelenkákról, a rengeteg hordozóról. A hordozóeszközeink aranykorukat élték, rekordsebességgel kerültek le a bordásfalról, aztán hátról-hátra ugráltak, pompáztak... Volt sok finom és egészséges nasi a piciknek, baba, mama, tesvérek, ikrek,újszülött és nagymama... Csodás nap volt, az utolsó család kettőkor indult haza...
















































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...